Solicitări multe, locuri puține. Doar șapte cămine de bătrâni în județ

Condițiile de acreditare pentru căminele de bătrâni a fost tema ședinței de azi, 27 martie a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice desfăşurată în Sala Mică de şedinţe a Palatului Administrativ. Ședința a fost prezidată de către prefectul Darius Filip.

În prezent, în județ funcționează doar 7 cămine de bătrâni, dintre care unul public și 6 private, cu o capacitate medie de 20 pentru fiecare, ceea ce în condițiile date este foarte puțin.

În luarea de cuvânt, directorului Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Satu Mare, Ildiko Tivadar, a prezentat condițiile de acreditare pentru căminele de bătrâni. Șefa AJPIS a subliniat categoriile de servicii sociale, beneficiarii serviciilor sociale, precum şi modalitatea de acces la serviciile sociale.
De asemenea, au fost prezentate condițiile şi criteriile de acreditare a furnizorilor și a serviciilor sociale, etapele de acreditare, cât și cadrul legislativ privind licențierea și funcționarea căminelor pentru persoanele vârstnice (cadrul general și standardele minime de calitate).

Prefectul Darius Filip a solicitat date cu privire căminele pentru persoanele vârstnice din județ, considerând că față de numărul mare de solicitări acestea sunt foarte puține (1 cămin public și 6 cămine private).

La finalul ședinței, președintele Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, colonelul Gheorghe Strâmb, a propus ca la următoarea ședință reprezentanții cultelor să prezinte și alte forme de ajutorare pentru persoanele vârstnice din județ și totodată să se popularizeze intenția de a se înființa și la nivelul județului Satu Mare Asociația de Protecție a Pacienților. Prefectul Darius Filip și-a exprimat susținerea față de această iniţiativă și i-a asigurat pe cei prezenți de tot sprijinul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.