Proiect de succes. Atelier de robotică prezentat de un director de școală (Foto&video)

Nicolae Moldovan, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din municipiul Carei a descris două proiecte importante derulate de colectivul didactic al şcolii – Atelierul de robotică „Number 1” şi proiectul privind integrarea elevilor cu risc de părăsire a sistemului educaţional. Prezentările au avut loc în cadrul ședinței de Incluziune Socială, organizată azi, 26 martie, în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ.

În luarea de cuvânt, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a felicitat profesorii careieni pentru ideile novative şi de impact şi le-a transmis că prin intermediul Biroului Judeţean pentru Romi, coordonat de Instituţia Prefectului, activităţile şi obiectivele propuse în cadrul proiectului de integrare pot fi susţinute inclusiv de autorităţile judeţene.

Revenind la atelierul de robotică, trebuie spus că în perioada 2017-2018 a fost implementat proiectul laboratorului de robotică care a fost dotat cu echipamente specifice roboticii, laptopuri, videoproiector, scule, kit-uri şi atracţia principală, o imprimantă 3D cu ajutorul căreia sunt realizate componente pentru roboţi.

În acest proiect au fost implicaţi 12 elevi de gimnaziu care au format un cerc de robotică împărţit pe două grupe. Elevii realizează roboţi neprogramabili (vibroroboţi, roboţi electrici) şi roboţi programabili pe suport Arduino.

Un alt proiect implementat în aceeaşi perioadă de şcoala din Carei se adresează elevilor care provin din medii defavorizate. Aceştia sunt implicaţi în activităţi nonformale ce ţin de dezvoltarea îndemânării urmând a fi îndrumaţi spre anumite meserii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.