Concert la Biserica Calvaria (Foto)

În duminica floriilor, la Biserica Calvaria a fost parcursă Calea Crucii în acompanierea corului Adoremus și a altor artiști.

În spiritul săptămânii mari, pe 25 martie, în duminica floriilor, urmând tradiția, a fost organizat și anul acesta un concert cu piese care au ajutat la meditarea Căii Sfintei Cruci. De la ora 18.00, enoriașii prezenți au contemplat patimile lui Isus, la fiecare stațiune ascultând o scurtă meditație compusă de Vladimir Ghika, iar între stațiuni câte un cântec sau o piesă muzicală clasică.

Cei care au ales să ia parte la eveniment au lăsat în spate agitația lumii și au fost ajutați să-și deschidă sufletele de către pianistul și organistul Balaskó Balázs, de violonistul Székely Alpár, de soprana Mitrașca Rebecca, de tenorul Boroș Marius, de trompetistul Luțai Alexandru și de către corul bisericii, Adoremus – dirijat de Latiș Izabella.

Piesele interpretate au acoperit un spectru larg, de la bine-cunoscuții Bach, Kodály, Rachmaninov, Vivaldi, Händel, Pergolesi până la cântece Taizé.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.