Captură de țigări în Halmeu. Două mașini oprite pe stradă

Azi (24 martie) dimineața, la nivelul Sectorului PF Halmeu, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 04.00, polițiștii de frontieră au oprit, în trafic, pentru control, pe strada Nicolae Titulescu de pe raza localității Halmeu, două autoturisme, mărcile Audi și Volkswagen, înmatriculate în Ungaria.

În primul autoturism, marca Audi, condus de către cetățeanul maghiar M. Laszlo, în vârstă de 23 de ani, oamenii legii au identificat un spațiu special amenajat în bancheta din spate, în care erau țigări, iar în al doilea autoturism marca Volkswagen, condus de către cetățeanul maghiar M. Szabo, în vârstă de 31 de ani, alte două spații special amenajate în bordul și bara spate ale mașinii, în care, de asemenea, erau țigări.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii șoferilor împreună cu mașinile în cauză la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor din spațiile special amenajate în cele două autoturisme, s-a constatat că în Audi sunt 680 de pachete țigări, iar în Volkswagen cantitatea de 1760 pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Cantitatea totală de țigări, respectiv 2.440 pachete, în valoare de 28.500 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme în valoare de 4.500 euro au fost indisponibilizate până la finalizarea anchetei.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și a documentării întregii activități infracționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.