98% dintre beneficiarii de ajutor social nu își găsesc un loc de muncă. Cine spune asta

6.032 de persoane beneficiare de ajutor social se aflau în cursul anului 2016 în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare. Anul trecut (2017) numărul acestora a scăzut la 5.066 de persoane.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă instituția este gradul foarte ridicat al celor care nu au un loc de muncă. Procentrul acestora, care se încadrează în nivelul de ocupabilitate „Greu” sau „Foarte greu” este de 98,44%. Concret, aceștia nu își găsesc un loc de muncă.

Potrivit directorului AJOFM Satu Mare, Simona Derșidan, este vorba despre persoane doar cu studii primare, iar unii au doar două sau trei clase. Mulți dintre aceștia nu știu să comunice în limba română, motiv pentru care întâmpină dificultăți în momentul în care trebuie să se prezinte în fața unui angajator.

La noi în județ, în ceea ce priveşte ocupabilitatea beneficiarilor de ajutor social, ponderea numărului de persoane având nivel de ocupabilitate „Foarte greu” sau „Greu” este foarte ridicată, 98,44 % din total beneficiari de ajutor social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.