Fabricat în Satu Mare se reprofilează. Vezi tematica din acest an

Asociația Economică Româno-Germană Satu Mare în parteneriat cu Camera Meșteșugarilor Satu Mare organizează evenimentul: EXPO – 2018 „Fabricat în Satu Mare”, ediția a VII-a.

Evenimentul va avea loc în perioada 11-13 mai în hala fostului Supermarket INTEREX, din municipiul Satu Mare.

În conferința de presă de azi, 20 martie la sediul asociației Paula Fogaș și Sorina Tulan, membre în comitetul director a Asociației Economice Româno-Germane pentru Regiunea de Nord Vest și Tiberiu Markos, vicepreședinte în cele două asociații au prezentat faptul că expoziția se reprofilează începând cu acest an, pe tematici specifice.

Din acest motiv, pentru prima expoziție cu tematică specifică, s-a ales un domeniu de impact și interes major pentru sătmăreni și anume: Apa, turismul și produsele alimentare tradiționale sătmărene.

„Prin evenimentul propus dorim să contribuim la promovarea turismului de relaxare și balneoterapie, pe baza de apă/apă termală, precum și produsele tradiționale sătmărene, a vinotecilor și pălinciilor, dar și a frumuseților naturii, a castelelor și cetăților de care dispunem. De asemenea vrem să promovăm companiile și organizațiile ale căror activitate este legată de tematica propusă (firme de proiectare, producție, prestări servicii, ONG-uri), precum și activitățile acelor asociații și ONG-uri, care susțin sporturile legate de apă”, spun organizatorii.

Evenimentul își propune să-i aducă împreună, timp de trei zile, pe acei „furnizori” și „consumatori” (dar nu in mod exclusiv), care au obiectul de activitate legat de apă, pe cei care iubesc turismul hidrotermal, pe cei interesați de produsele alimentare produse la noi, de vinotecile și pălinciile noastre, respectiv pe cei care susțin sau sunt amatori ai sporturilor acvatice.

Expoziția tematică a anului 2018 va promova următoare domenii:

– industria legata de apă și de exploatarea resurselor de apă
-produsele agroalimentare, inclusiv vinotecile și pălinciile sătmărene
-turismul legat de apă: cel de rexare și cel balneoclimateric și sporturile acvatice
-turismul clasic: hoteluri, pensiuni, restaurante, castele, cetăți.

Programul expozițional este de vineri, 11 mai se desfasoară între 14.00 și 18.00, iar sâmbătă și duminica, 12-13 mai, între orele 10.00 și 18.00.

Vizitatorii vor avea parte de prezentare oferte din partea expozanților, demonstrații live, simpozion: „Importanța apei în viața noastră – Fiecare picatura contează” prezentat de Apaserv, prezentare de rețete tradiționale, degustări, prezentare de vinuri, degustări, demonstrații sportive, prezentare de modă, etc.

Cei care doresc să participe și/sau să devină sponsori ai evenimentului se pot adresa organizatorilor pentru detalii suplimentare la numărul de telefon: 0261-710.316 sau la adresa de e-mail: office@drwsm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.