Gospodării inundate în județ. Pompierii intervin (Foto)

Având în vedere avertizarea Cod portocaliu de inundații pe râurile Crasna, Valea Maria și Ier, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al județului Satu Mare intervine pentru înlăturarea efectelor negative produse din cauza acumulării de apă în locuinţe, curți sau pe carosabil.

În cursul zilei de astăzi, 18 martie, începând cu ora 07.38, la dispeceratul inspectoratului au fost primite trei apeluri prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, pentru a interveni în localitățile Rătești şi Tășnad în vederea extragerii apei acumulate în gospodării sau chiar în locuinţe.

La nivelul instituției, s-a dispus suplimentarea efectivelor cu pompieri din turele libere care să încadreze toate capabilitățile tehnice disponibile, care pot interveni în cazul acestei situații de urgență.

În urma situației de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare a acționat pe parcursul zilei de astăzi, pentru evacuarea apei de pe drumul european E81, localitatea Rătești, comuna Beltiug, acesta fiind inundat pe o bandă de mers. În aceeași localitate au fost inundate o casă și două curți interioare.

Pentru sprijinirea cetățenilor și a autorităților locale, ISU Satu Mare a trimis în zona afectată pompieri, cu mijloace specifice de intervenție. Aceștia, împreună cu aproximativ 20 de localnici, au umplut peste 1000 de saci cu nisip în vederea realizării de bariere de protecție și îndiguiri preventive în jurul locuințelor și anexelor gospodărești.

Situația din localitatea afectată de inundații este atent monitorizată de către autoritățile locale și județene, pe teren fiind prezenți președintele CJSU Satu Mare, prefectul Darius filip, inspectorul șef al ISU Satu Mare – colonel Nicolae DIMA și primarul localității afectate, care au luat măsurile necesare și au condus operațiunile pentru evitarea producerii și altor pagube materiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.