Ce spune conducerea Spitalului Județean despre cazul bărbatului decedat

Decesul bărbatului de 66 de ani a survenit ca urmare a unor complicații date de prezența virusul gripal de tip A, spune conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare. Bărbatul a decedat în cursul zilei de joi, 15 martie. Acesta este al doilea deces în județ, cauzat de virusul gripal.

„Pacientul, bărbat în vârstă de 66 de ani, a fost internat în cadrul secției de Terapei Intensivă, în data de 04.03.2018. Diagnosticul la internare a fost de Insuficiență Respiratorie Acută (IRA), Bronhopneumonie, Diabet Zaharat, Sechele AVC, suspiciune de gripă.

În data de 05.03 s-au recoltat probe specifice care au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea sau infirmarea prezenței virusului gripal.

În data de 08.03 Institutul Cantacuzino a confirmat pezența în secreții a virusului gripal de tip A. În data de 15.03.2018, în ciuda eforturilor echipei medicale multidisciplinare, pacientul a decedat.

Conform protocoalelor în vigoare, decesul a fost raportat Direcției de Sănătate Publică Satu Mare.

Este al doilea caz de deces cauzat de gripă la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare”, este poziția conducerii SJU Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.