Banca Mondială subscrie obligațiuni emise de NEPI Rockcastle. Investiția de la Satu Mare, în linie dreaptă

International Financial Corporation (IFC), divizia de investiții private a Băncii Mondiale, a subscris obligațiuni în valoare de până la 50 de milioane de euro în cadrul emisiunii derulate de investitorul imobiliar sud-african NEPI Rockcastle.

Sumele astfel obținute vor fi utilizate pentru finanțarea investițiilor imobiliare pe care compania le are în plan pentru România și alte țări din Europa Centrală și de Est.

Grupul a anunțat pentru acest an mai multe investiții în România, toate în proiecte de retail, segment pe care este și lider de piață, ca suprafață deținută. Construcția unui centru comercial la Satu Mare, cu o suprafață de 28.700 metri pătrați, a centrului comercial Shopping City Târgu-Mureș, de 32.900 metri pătrați, extinderea Promenada Mall din București, a Shopping Center Sibiu și Aurora Shopping Mall din Buzău sunt investițiile anunțate de companie. În plus, în luna februarie, compania a anunțat achiziția proiectului mallului Festival Sibiu, care la finalizare, în 2019, va avea 43.000 metri pătrați suprafață închiriabilă.

Grupul deține are un portofoliu de active de circa 5 miliarde de euro, care anul trecut au generat venituri din chirii de peste 232 milioane de euro, în creștere cu 60% față de 2016. România reprezintă 42% din valoarea activelor NEPI Rockcastle, pe locul doi situându-se Polonia cu 25%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.