Răzvan Rentea, vrea în libertate. Instanța decide vineri

Răzvan Rentea, trimis în judecată pentru triplul omor de la Apa, contestă arestul preventiv. Contestația a fost înregistrată în data de 12 martie și va fi discutată în ședința de vineri (16 martie) a Tribunalului Satu Mare.

Fiul celor asasinați, Gheorghe și Niculina Rentea, a fost ridicat de polițiști în data de 28 noiembrie, chiar după înmormântarea părinților săi și a bunicii. Acesta a fost dus la audieri la Parchet, iar oamenii legii au decis să fie reținut pentru 24 de ore. În cursul zilei de 29 noiembrie, Răzvan Rentea a fost dus în fața judecătorilor care au decis ca acesta să fie arestat preventiv.

Răzvan Mircea Rentea a devenit suspect încă din primele clipe. În ziua crimei acesta se plimba printre anchetatori și a auzit tot ce se vorbește despre crimă. Precauți, anchetatorii nu l-au lăsat să între în curtea părinților săi, până ce nu au prelevat toate probele.

După ce au primit rezultatele analizelor ADN de la București, anchetatorii au decis să îl rețină pe acesta.

Din anchetă reiese că ucigașul și-a omorât prima dată bunica, pe Viorica Apan, în vârstă de 80 de ani. Apoi și-a ucis tatăl, pe Gheorghe Rentea (59 de ani), în curtea casei. Știind că mama sa, Niculina Rentea, trebuie să vină cu microbuzul de la serviciu, acesta a urcat în mașină și s-a dus să o aștepte. Și-a dus mama acasă, iar în timp ce femeia a vrut să intre în locuință, fiul acesteia a lovit-o din spate și a omorât-o.

Pentru a-și crea un alibi, criminalul a venit în Satu Mare.

Se pare totul ar fi pornit de la o ceartă. Având datorii mari, Răzvan Rentea a încercat să vândă un apartament din Satu Mare, cumpărat de tatăl său. Însă părinții au aflat despre acest lucru și nu au fost de acord.

Până în 2012 Răzva Rentea a lucrat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare, de unde a trebuit să demisioneze din cauza unor infracțiuni pe care le-a comis în timpul serviciului. Acesta a încercat să se reangajeze, însă a căzut la testul psihologic.

De asemenea, Răzvan Rentea avea patima jocurilor de noroc, fiind văzut pe la casinourile din Satu Mare. Se pare că acesta a acumulat datorii mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.