Audiențe. Sătmărenii își caută dreptatea la Prefectură

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut azi, 13 martie, audienţe cu cetăţenii. Alături de prefect au fost prezenţi şeful serviciului juridic, Dorle Cosmin, consilierul pe relaţii cu publicul, Găzdac Florin respectiv reprezentantul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Satu Mare, ing. Florica Creşpai.

În această săptămână s-au înscris în audienţă şapte persoane cu probleme gospodăreşti şi de fond funciar.

Primul caz prezentat astăzi s-a referit la revendicarea unei diferenţe de 7 ha teren, situat în municipiul Satu Mare, pentru care s-a eliberat doar adeverinţă de validare fără menţionarea amplasamentului. După finalizarea audienţei, şeful serviciului juridic a purtat o discuţie la primărie concluzionând că va fi emis un titlu parţial de proprietate până la finalizarea acţiunii judecătoreşti urmând a se lua măsuri după emiterea unei hotărâri.

O altă persoană a solicitat sprijin pentru a afla stadiul plăţilor efectuate de către ANAF în cazul mamei sale care este beneficiara unei despăgubiri după soţul său ce a fost deportat în Uniunea Sovietică. În acest sens prefectul a îndrumat persoana să depună un memoriu pentru a se efectua verificările necesare.

În al treilea caz s-a prezentat problema Composesoratului „Urberian” Craidorolţ cu privire la punerea în posesie cu 252 ha păşune şi 2 ha teren arabil. Prefectul a îndrumat reprezentantul organizaţiei să depună, alături de un memoriu şi acte clarificatoare în vederea efectuării unor verificări la nivelul Unităţii Administrativ-Teritoriale.

Un alt caz s-a referit la nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti irevocabile cu privire la stabilirea limitei de proprietate dintre doi vecini din comuna Botiz precum şi o diferenţă de teren provenită în urma unor măsurători topografice. Şi în acest caz s-a solicitat depunerea unui memoriu la care să se anexeze sentinţele judecătoreşti aferente.

O altă persoană a solicitat implicarea Instituţiei Prefectului pentru clarificarea situaţiei cererii de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri agricole în suprafaţă de 55 ha, situate în comuna Valea Vinului, pentru care există doar adeverinţe de validare din 1991. S-a solicitat depunerea unui memoriu în care să se menţioneze toate amplasamentele care au făcut obiectul contractului de vânzare-cumpărare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.