Anul editorial sătmărean își continuă drumul

Biblioteca Județeană organizează cea de a XIX-a ediție a evenimentului „Anul editorial sătmărean”. Manifestarea culturală se va derula vineri, 9 martie, cu începere de la ora 12.00, în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Județene Satu Mare.

Deschiderea oficială va fi însoțită de expoziția de prezentare a publicațiilor apărute în cursul anului 2017, urmată de festivitatea de decernare a diplomelor pentru cele mai reușite lucrări sub aspect literar și științific, dar și pentru contribuția originală la dezvoltarea culturii, educației și societății.

Producția editorială sătmăreană a anului 2017 însumează 206 documente, repartizate astfel: 158 de cărți tipărite, 43 publicații periodice și 5 documente audio-vizuale. Un bilanț bogat din punct de vedere cantitativ, însă adevărata bogăție este măsurată prin valoarea culturală, educațională, informativă, istorică sau științifică a ceea ce „Anul editorial sătmărean” aduce, ediție de ediție, în fața comunității.

Comisia de jurizare, constituită din scriitori și oameni de cultură, directori de instituții de cultură și cercetători științifici, au decis acordarea unui număr de 14 diplome ce vor reveni celor mai merituoși reprezentanți ai scrisului sătmărean.

Anul editorial sătmărean, prin cele 18 ediții de până acum, s-a dovedit a fi unul dintre evenimentele culturale emblematice pentru județul nostru. Pe parcursul anilor, această sărbătoare a cărții s-a impus ca fiind un semn identitar al sătmărenilor pasionați de cultură. Modelul oferit de biblioteca sătmăreană a depășit limitele geografice ale județului, fiind apreciat și mai apoi preluat de către alte biblioteci și autorități de rang județean din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.