Răzvan Rentea, trimis în judecată pentru omor calificat. Vezi filmul tragediei

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Mircea Răzva Rentea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

În cauză, procurorul de caz, a întocmit rechizitoriu în data de 20 februarie 2018.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Satu Mare.

La soluţionarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Satu Mare – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori:

„În seara de 23.11.2017 în jurul orei 18,00, fără a putea fi stabilit în mod cert motivul, inculpatul R. R. M., folosindu-se de un obiect contondent din bucătăria casei – un instrument de bătut carne cu două capete, i-a aplicat lovituri repetate în zona craniană, bunicii sale, A. V. F., cauzând decesul acesteia. Potrivit raportului de autopsie medico-legală nr. 1626/III/312/19.01.2018, moartea numitei A. V. F. a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei şi dilacerării meningo-cerebrale consecutive unui traumatism cranio-cerebral acut deschis cu fractură de boltă şi bază craniană parieto-temporală dreaptă. În afara leziunilor cranio-cerebrale, la examenul intern al cadavrului s-a mai constatat un traumatism toracic acut închis cu fracturi costale multiple bilaterale, pe mai multe planuri, cele paravertebrale, scapulare, deplasate cu rupturi pleuro-pulmonare şi hemotorace consecutiv.
Concluzionăm că anterior loviturilor active repetate cu instrumentul de bucătărie în zona craniană care au condus la decesul victimei, inculpatul R. R. M. i-a aplicat bunicii sale,

AV. F. mai multe lovituri în zona toracică, cauzându-i acesteia fracturi costale multiple bilaterale.
După acest moment, inculpatul R. R. M. s-a poziţionat în holul de acces al casei, unde, de după perdea, l-a pândit pe tatăl său, numitul R. Ghe., care se afla în grajd ( o anexă în spatele curţii imobilului ) unde mulgea vaca. Văzându-l pe tatăl său că intră în curtea imobilului, inculpatul R. R. M. s-a repezit asupra acestuia şi luându-l prin surprindere, i-a aplicat şi lui, cu acelaşi instrument de bucătărie, în zona capului, mai multe lovituri care au condus la decesul numitului R. Ghe.

Conform raportului de autopsie medico-legală nr. 1627/III/313/19.01.2018 moartea numitului R. Ghe. a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei şi dilacerării meningo-cerebrale consecutive unui traumatism cranio-cerebral acut deschis cu fractură de boltă şi bază craniană.

Dacă în cazul victimei A. V. F., autopsia a pus în evidenţă folosirea de către inculpatul R. R. M. a părţii teşite şi tăietoare a instrumentului de bucătărie, în cazul victimei R. Ghe., autopsia a relevat folosirea de către inculpat a părţii tăietoare, cu muchie, a aceluiaşi instrument de bucătărie.

Cunoscând că mama sa, numita R. N. M. se află în mun. S-M la serviciu şi că urma să vină în scurt timp acasă, în loc. Apa, inculpatul R. R. M., în timpul scurs de la uciderea bunicii şi a tatălui, a chibzuit şi premeditat uciderea mamei sale. Astfel, la ora 18:21, inculpatul R. R. M. a sunat-o pe mama sa – R. N. M. pentru a afla ora la care pleacă din S- M. La ora 18:36, inculpatul R. R. M. a sunat-o din nou pe mama sa, pentru a se asigura că a plecat din mun. S- M şi pentru a afla astfel ora aproximativă la care va ajunge în loc. Apa. Aşa se justifică faptul că, la ora 19:00, inculpatul R. R. M., folosind autoturismul tatălui său – R. Ghe. şi nu al său personal, s-a poziţionat în staţia de autobuz, vis-a-vis de primăria com. Apa, jud. S- M, în aşteptarea mamei sale.
Pe parcursul timpului de aşteptare, inculpatul R. R. M. a şters cu un material textil urmele de pe bordul, volanul şi schimbătorul de viteze al autoturismului tatălui său şi a pregătit instrumentul de bucătărie cu care şi-a ucis tatăl şi bunica, acesta fiind mutat din partea stângă, dintre scaunul şoferului şi portiera maşinii pe pedalierul podelei. La ora 19:14, după ce R. N. M. a coborât din mijlocul de transport care circulă pe ruta S- M – Apa, s-a urcat în autoturismul condus de fiul ei, inculpatul R. R. M., acesta conducând-o acasă, în curte. Înainte ca numita R. N. M. să urce pe treptele de la terasa casei, inculpatul R. R., folosindu-se de instrumentul de bucătărie pregătit, a ucis-o aplicându-i mai multe lovituri în cap.

Potrivit raportului de autopsie medico-legală nr. 1628/III/314/19.01.2018, moartea numitei R. N. M. a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei şi dilacerării meningo- cerebrale consecutive unui traumatism cranio-cerebral acut deschis cu fractură de boltă şi bază craniană parieto – occipitală stânga.

La examenul intern al cadavrului, în afara leziunilor cranio-cerebrale, s-a mai constatat un traumatism al hemitoracelui stâng cu echimoză în regiunea scapulară, fracturi costale cu deplasare pe un singur plan, cu rupturi pleuro-pulmonare şi hemotorace consecutiv.

Conform imaginilor video surprinse de camera video amplasată în vecinătatea Primăriei comunei Apa, jud. S- M, inculpatul R. R. M. a părăsit comuna Apa, jud. S- M, la volanul autoturismului său, marca Skoda Fabia la ora 20:29.

În timpul cuprins între momentul uciderii mamei sale ( aproximativ 19:20 ) şi momentul plecării ( 20:29 ), inculpatul R. R. M., a răscolit întregul imobil, pentru a crea impresia că persoane necunoscute ar fi săvârşit cele trei crime în scopul sustragerii de bani, bunuri sau valori. Deşi nu s-a reuşit a se dovedi că inculpatul R. R. M. a săvârşit cele trei crime din interes material, în urma cercetării la faţa locului, a rezultat faptul că din imobilul victimelor, au dispărut sume de bani. Mai precis, dintr-o cutie de pantofi, a dispărut suma de 15.000 lei şi 17.700 Euro. Opinăm că despre această sumă este vorba întrucât în aceeaşi cutie a rămas un carneţel în care erau consemnate sume de bani, reprezentând economiile familiei R. la data de 26.10.2017.

În intervalul orar ( 19:20 – 20:40 ), inculpatul R. R. M. s-a ocupat şi de distrugerea sau ascunderea hainelor şi încălţămintei purtate în timpul săvârşirii celor trei crime, precum şi a armei crimei, respectiv instrumentul de bucătărie cu două capete – ascuţit şi teşit.
După ce a părăsit comuna Apa, jud. S- M, inculpatul R. R. M. s-a deplasat spre municipiul S-M, unde i-a căutat pe numiţii R. F. şi B. M. I. pentru a le restitui ani luaţi de la aceştia cu titlu de împrumut.

În aceeaşi seară, în jurul orei 21:30 inculpatul R. R. M. s-a dus la domiciliul său din S- M unde a rămas până a doua zi dimineaţa”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.