Oșenii „au invadat” Sătmarul. Orașul a răsunat de țâpurituri (Fotogalerie&video)

Un moment deosebit pus în scenă de către Asociația socio-culturală „Țara Oașului” a avut loc astăzi, 18 februarie, în centrul municipiului Satu Mare. Cei care au trecut azi, în jurul orei 13.00 în zona Pasajului „Corneliu Coposu” din Centrul Nou au avut parte de clipe inedite.

O tradiție frumoasă reînviată de Asociația socio-culturală „Țara Oașului” a încântat astăzi privirile sătmărenilor. Sărbătoarea oșenilor a începul cu Sfânta Liturghie de la Catedrala Ortodoxă din Satu Mare, după care a urmat sfințirea a două cruci amplasate în curtea lăcașului de cult.

După Sfânta Liturghie, îmbrăcați în straie oșenești, cei prezenți au pornit în ritmul muzicii din Țara Oașului spre groapa din Centrul Nou. Aici a urmat un moment artistic, oșenii cântând și dansând așa cum știu ei mai bine din moși strămoși. momentul a fost apreciat de către cei prezenți.

Seria evenimentelor continuă cu alte momente artistice puse în scenă la Sala de evenimente „Esedra” din Satu Mare, acolo unde are loc Balul Oșenilor.

4 Comentarii la "Oșenii „au invadat” Sătmarul. Orașul a răsunat de țâpurituri (Fotogalerie&video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.