Un sătmărean, șofer privat pentru vedete. Povestea lui Cristian Irimuș (Fotogalerie)

Cu mulți ani în urmă, un sătmărean din zona Tășnad, Cristian Irimuș, a decis să-și părăsească locurile natale pentru a-și încerca norocul departe de țară. Acesta a ajuns la Londra, unde a avut mai multe locuri de muncă, iar apoi a lucrat ca șofer privat pentru vedete precum boxerul Manny Pacquaio, fotbalistul Gianluca Vialli sau cântărețul Craig David.

„Am plecat pentru a căuta ceva ce îmi lipsea acasă, o libertate, o susţinere a mea ca individ, ca om care contribuie la dezvoltarea unei ţări. Am plecat în Anglia şi mi-am dus şi soţia cu mine. La început a fost destul de greu, dar ne-am adaptat. Eu am lucrat cea mai mare parte din timp, până anul trecut, ca şofer privat pentru vedete. Au trecut pe la mine prin maşină nume importante din industria muzicii, a fotbalului şi alte persoane publice”, povesteşte Cristi Irimuş pentru www.cancan.ro.

Boxerul Manny Pacquaio, fostul internaţional italian Gianluca Vialli, fotbalistul Rio Ferdinard, cântăreţul Craig David sunt doar câteva personaje celebre care au urcat în maşina lui Cristi Irimuş.

„Ca să plec am luat 2.000 de lire împrumut, ca să pot ajunge acolo şi să am din ce să trăiesc pentru început acolo. Am luat-o de jos, de la o spălătorie auto, ca mai apoi să livrez pizza, şi am tot schimbat locurile de muncă pentru câte 0,5 lire în plus la oră sau o masă pe zi … Am cunoscut mulţi români aici şi toţi duc dorul locurilor natale, dar nu îl pot alina în niciun fel. Unii dintre ei nu îşi permit să plece acasă de două-trei ori pe an ca să se încarce şi să se bucure de ceea ce înseamna acasă, aşa că m-am gândit să fac ceva pentru ei. Aşa am decis împreună cu soţia mea să deschidem un magazin alimentar cu produse aduse din România, astfel încât românii de aici să aibă pe masă exact ceea ce au şi în România”, povesteşte Irimuș.

În vară, a reuşit să aducă în magazin, tot din România, legume şi fructe direct de la producători. Prima livrare, de aproximativ 200 de kilograme de legume româneşti a trecut foarte repede. Coadă s-a făcut în faţa magazinului său intitulat sugestiv „Tăşnădeanul” şi când a pus la vânzare mici.

„Lumea apreciază foarte multe că pot avea şi aici ceea ce au acasă pe masă. Asta îi face să mai aline dorul de casă şi să treacă mai uşor peste momentele când sunt melancolici”, spune Cristian Irimuș.

Demn de remarcat este și faptul că din magazinul din Hull a lui Irimuș nu lipseşte tricolorul, iar alături stă harta României, pe care fiecare român nou venit la magazin pune o pioneză în dreptul oraşului din care provine.

Sursa foto: www.cancan.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.