Un apropiat al premierului Ungariei vrea să cumpere Hotelul Dacia. A semnat o înțelegere cu Țânțaș

 

Un apropiat al premierului Ungariei vrea să cumpere Hotelul Dacia, potrivit Digi24. Este vorba despre milionarul maghiar Tamás Leisztinger. Acesta ar fi semnat o înțelegere cu actualul proprietar care prevede și o clauză prin care părțile se pot răzgândi în termen de 6 luni.

Contractul de vânzare-cumpărare a hotelului Dacia prevede și o clauză prin care părțile se pot răzgândi în termen de 6 luni de la semnarea înțelegerii. Dacă totul va decurge conform planului, lucrările de reabilitare ar urma să înceapă chiar de anul acesta, iar în final numele hotelului să redevină Pannonia, așa cum a fost inițial.

„Și statul român ce câștigă din treaba asta?! Aici e chestiunea. Adică a fost a statului român, au furat-o de la statul român, au vândut-o în mai multe mâini și acum face investiție unul din Ungaria”, spune profesorul de istorie Ioan Cornean.

„I s-a oferit statului român posibilitatea de a-și exercita dreptul de preemțiune. Statul român, prin instituțiile sale, a spus pas. De aici înainte proprietarul clădirii poate să o vândă cui dorește”, a explicat Zamfir Danciu, directorul Direcției de Cultură Satu Mare.

Inaugurat în 1902, hotelul Dacia din Satu Mare a fost privatizat în 1995, când foştii angajaţi au devenit acţionari. 12 ani mai târziu, clădirea a fost cumpărată cu 1,7 milioane de euro de omul de afaceri Vasile Țânțaș care voia să-l transforme în hotel de 5 stele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.