A salvat viața unei tinere. A donat o parte din ficatul său

Un tânăr de 23 de ani din Tășnad, Romeo Kulcsar, a făcut un gest ieșit din comun. Aflând despre boala Anettei Marcuș, o tânără de 24 de ani din Chereușa, acesta a donat o parte din ficatul său pentru a salva viața fetei.

Intervenția chirurgicală a avut loc miercuri, 17 ianuarie, și a fost o reușită.

Iată povestea emoționanată ai celor doi tineri:

„Astăzi am să fac o postare despre un el, Romeo Kulcsar 23 ani din Tășnad, și o ea, Marcuș Anett 24 de ani din Chereușa!

Anett a avut din păcate o ciroză hepatică autoimună, mai exact a moștenit o celulă moartă la ficat… Romeo fiind într-o vizită pe-acasă, din Danemarca (locul unde acesta era la muncă), a auzit de cazul Anettei și i-a sărit imediat în ajutor! Neștiind dacă grupele sanguine se potrivesc sau nu! PUR ȘI SIMPLU I-A SPUS CA ÎI DONEAZĂ EL! Și-au avut noroc! Din noiembrie „colindă” spitalele ca să le coincidă toate probele … A fost totul in regulă!

Așa că ieri, 17.01.2018 ziua cea mare a sosit! După o operație de 8 ore, la Spitalul Fundeni din București, Romeo i-a donat Anettei o bucățică din ficatul lui! Operația a reușit, iar cei doi sunt bine!

Au dorit să vă mulțumească tuturor pentru susținere și ajutor!

Gestul lui Romeo este unul ieșit din comun în zilele noastre … Vremuri în care marea noastră majoritate se gândește numai la persoana lui, Romeo și-a donat din ficat, ATENȚIE 100% GRATIS ȘI 100% VOLUNTAR!!!

Ce spuneți oameni buni??? Ăsta DA gest de omenie!!!

Iată o parte din ce îmi povestea Romeo în privat: „Am venit anul trecut in concediu și am auzit de cazul lui Anett … Apoi iam zis ca îi dau eu deși nu știam nici ce grupa de sânge am! Când îi vorba să salvezi o viață nu stai să calculezi cât curaj ai … Am dat declație la notar că de bună voie și neforțat de nimeni fac gestul ăsta … Dacă eu eram în locul ei și mie mi-ar fi plăcut să mă ajute cineva!”, scrie tășnădeanul Cristian Irimuș pe Facebook.

Un Comentariu la "A salvat viața unei tinere. A donat o parte din ficatul său"

  1. Pingback: Stiri din Satu Mare – Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.