Sala de spectacole a Casei de Cultură poartă numele lui Octavian Bud

Sala de spectacole a Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu” a primit numele artistului, Octavian Bud, acestea fiind un apropiat colaborator al instituției, fiind prezent de zeci de ori pe scena sălii.

„Tavi Bud a fost un artist desăvârșit, care va rămâne mereu în inimile noastre prin muzica lui, dar și prin aceste gesturi pe care le facem, numind sala de spectacole a Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu” în memoria lui. Așa cum îi plăcea și lui să spună, „Sfârșitul nu-i aici!”, vor mai urma evenimente pe care i le vom dedica. Tavi Bud, Odihnește-te în pace!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

În cursul zilei de luni, 15 ianuarie, a avut loc un concert folk, la care au participat prieteni și colaboratori ai artistului sătmărean, printre care: Mircea Vintilă, Marius Bațu, Florin Micaș, Sorin Bălaj & Radu Lup, Roxana Gheorghiu & Loredana Morar, Cezar Petrovici și colega de scenă a lui Tavi Bud, Adina Hodișan.

Octavian Bud s-a născut în 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară în clasa a VIII-a. În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”. În Cenaclul Flacăra a cântat şi împreună cu Emilian Onciu, în grupul folk “Trupa din Nord”. În 1983 a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”. Tavi Bud s-a stins din viaţă în după amiaza zilei 5 iunie 2017. Ultimele sale apariţii au fost pe scena Zilelor Oraşului Satu Mare, ediția 2017 şi la Fesivalul de folk din Amara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.