Percheziții în județul Satu Mare. Prejudiciu de peste 600.000 de lei

Poliţiştii din Mureş şi Satu Mare au efectuat opt percheziţii pentru documentarea unor infracţiuni de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu lemne.

Luni, 15 ianuarie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cu sprijinul poliţiştilor din Satu Mare, au efectuat opt percheziții domiciliare (șase pe raza judeţului Mureș și două pe raza judeţului Satu Mare) la sediile unor societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul silvic.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2013-2014, o societate comercială din judeţul Mureş ar fi efectuat mai multe transporturi de material lemnos către diverși beneficiari, după care avizele de însoțire ar fi fost returnate emitentului și anulate sau refăcute pentru cantități inferioare celor livrate în realitate.

În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate documente contabile, registre și avize de însoţire, în vederea probării activităţii infracţionale.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru comercializarea a aproximativ 660 de mc de material lemnos, în valoare de 660.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.