O zi din viața unui salvamontist (Foto)

Deseori își încep activitatea la ora 05.00 dimineața și se duc la odihnă după miezul nopții. Sunt zile obositoare și pline de pericole, însă totul se face pentru siguranța turiștilor.

„Siguranța celor care își vor petrece timpul liber practicând sporturile de iarnă pe viitorul domeniu de la Luna Șes este obiectivul principal al Serviciului Public Județean Salvamont Satu Mare! Îndeplinirea acestui obiectiv cere efort și foarte multă muncă. Experiența se formează în ani de zile și cu toate astea fiecare zi aduce provocări noi care necesită soluții rapide. Fețele mereu zâmbitoare din poze ale salvamontiștilor ascund de multe ori oboseala și efortul depus pentru pregătirea pârtiilor.

Activitățile încep la 5 dimineața și se termină de multe ori după miezul nopții și constau în montarea plaselor de siguranță, a celor de dirijare, a balizelor, a indicatoarelor, a elementelor de protecție pe piloni și lăncile sistemului de zăpadă artificială, supravegherea tunurilor mobile … multe altele!

Asigurăm publicul sătmărean, că la deschiderea pârtiei de la Luna Șes noi salvamontiștii SPJ Salvamont Satu Mare vom fi bine pregătiți!”, spun salvamontiștii sătmăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.