Două incendii în județ. O casă și un hambar, distruse de flăcări

Luni (15 ianuarie) seara, pompierii au intervenit pentru stingerea a două incendii, ce au avut loc în Cărășeu și Lipău.

Pompierii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la coșul de fum al unei case situate pe raza localităţii Cărășeu, evenimentul fiind anunţat la ora 20:01. La adresa menționată s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Incendiul a fost stins în limitele găsite. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum

La ora 23.07, alt apel anunța producerea unui incendiu la un hambar în care era depozitat porumb, de pe raza localității Lipău.

La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreaga anexă. Pompierii au reușit localizarea și lichidarea rapidă a incendiului, în ciuda cantității mari de porumb uscat depozitat și a materialului lemnos din care era confecționat hambarul. Concomitent cu stingerea incendiului s-a acționat și pentru protejarea casei de locuit din imediata apropiere a anexei afectate de incendiu.

În urma evenimentului au ars aproximativ o tonă de porumb și elementele de lemn din structura hambarului.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza nerespectării distanței corespunzătoare la depozitarea cenușii sau a jarului față de materiale combustibile.

Din fericire, nu au existat victime în niciuna dintre situații.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.