Zeci de vitezomani, opriți de polițiști

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Satu Mare, au efectuat joi, 11 ianuarie, o acțiune pe linia nerespectării regimului legal de viteză. Cu această ocazie au fost constatate 84 de abateri contravenționale, în valoare de 11.775 de lei, fiind reținute și două permise de conducere.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 50 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe principalele artere din municipiul Satu Mare.

De asemenea, în cadrul acțiunii a fost depistat un conducător auto, de 48 de ani, din municipiul Satu Mare, care fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate al alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat în vederea prevenirii accidentelor rutiere, acordând o atenție sporită conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

În urma acțiunii, polițiștii au reținut permisele a șapte conducători auto care au depășit viteza maximă legală admisă cu peste 50 km/h, aplicând un total de 57 de sancțiuni contravenționale, din care 38 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, valoarea sancțiunilor aplicate fiind de peste 18.500 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.