Schimbări la Continental ! Nemții vor să reorganizeze compania

Cu cinci divizii, șapte uzine, dintre care una la Carei, patru centre de cercetare și peste 18.000 de angajați în România, Grupul german Continental a demarat discuții privind o reorganizare a structurii sale. Este posibil ca gigantul din industria auto să se transforme într-un holding.

Specialiștii spun că orice modificare a structurii acestuia va avea efecte majore şi pentru divizia din România. Asta pentru că germanii au investit, din 1999 şi până acum, circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Grupul deţine în țara noastră şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Conform Bloomberg, care citează surse apropiate Continental, grupul s-ar putea transforma într-un holding care să reunească toate diviziile sale putând apoi să listeze la bursă acţiunile celor mai profitabile unităţi. Este, de asemenea, posibil ca, ulterior, unele divizii să fuzioneze sau să colaboreze cu companii rivale.

Grupul Continental se află pe poziţia a cincea în clasamentul mondial al producătorilor de componente auto cu vânzări totale anuale de circa 32,6 miliarde de dolari. Circa 50% din această sumă este generată de diviziile din Europa, printre care şi România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.