Proiect de peste 1 milion de euro pentru un spital din județ

Spitalele din Carei şi Kisvarda (Ungaria) vor colabora pentru accesarea de fonduri europene în vederea dotării celor două unităţi spitaliceşti, a declarat luni, 8 ianuarie, directorul Spitalului Felső-Szabolcsi, Hegyi Henrik.

„Este o oportunitate deosebită ca cele două spitale să colaboreze, în condiţiile în care s-au lansat axele de finanţare în domeniul cooperării transfontaliere. Am avut mai multe discuţii în ultimii ani, iar acum am definitivat proiectul din punct de vedere profesional. Am stabilit bugetele şi durata de implementare pentru a putea depune cererea de finanţare în termen”, a adăugat directorul Hegyi Henrik.

Acesta a participat la o întâlnire cu managerul Spitalului Carei, Elisabeta Raţ, directorul Direcţiei Sănătate- Învăţământ din cadrul Primăriei Carei, Varna Levente, şi reprezentantul Biroului Proiecte, Programe de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Carei, Diana Bochiș.

Proiectul, în valoare de 1,2 milioane de euro pentru Spitalul Carei, va fi depus la finalul acestei luni şi va avea o perioadă de implementare de 24 de luni.

În cadrul proiectului sunt vizate secţia de Obstretică-Ginecologie, modernizarea blocului operator, respectiv dotarea secţiei de Cardiologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.