Captură de droguri ! Prins cu zeci de kilograme de cannabis și hașiș

Un orădean de 31 de ani, cunoscut samsar de mașini, Sergiu Claudiu Tăut, a fost trimis în judecată la sfârșitul anului trecut pentru trafic de droguri. Perchezițiile în acest dosar s-au desfășurat la 31 de adrese din județele Bihor, Satu Mare și Arad.

Bărbatul a fost trimis în judecată pe 19 decembrie de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc după ce a fost găsit cu peste 33 kilograme de haşiş pe care l-a cultivat chiar el şi urma să îl vândă pe bani buni, în Olanda.

Samsarul a căzut „în braţele” procurorilor Antidrog din pură întâmplare, în timpul unei anchete în care bărbatul era bănuit de contrabandă cu ţigări.

În cadrul perchezițiilor din vara anului trecut, echipaje mixte au descins la 31 de adrese din judeţele Bihor, Satu Mare şi Arad. În urma perchezițiilor oamenii legii au ridicat peste 330.000 de ţigări netimbrate, două autoturisme adaptate cu compartimente speciale pentru transportul ilegal al ţigărilor, telefoane mobile şi staţii de recepţie emisie, dar şi 2,7 kilograme de cannabis.

Haşişul a fost găsit în casa lui Tăut din Paleu, o parte într-o pungă de plastic iar restul în borcane de sticlă ascunse lângă centrala de încălzire. Întrebat de unde le are, iniţial bărbatul a uzat de dreptul la tăcere.

De asemenea, Tăut cultiva și cannabis. Acesta i-a condus pe anchetatori la sera improvizată, de unde poliţiştii Antidrog au strâns, pe lângă cele 2,7 kilograme de muguri deja ridicate, alte 29,52 kilograme de plante verzi.

În decembrie 2017, după finalizarea anchetei, el a fost trimis în judecată doar pentru trafic de droguri de risc, faptă pentru care riscă, oricum, între 3 şi 15 ani.

sursa foto: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.