Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, la XX-a ediție (foto)

Azi, 7 ianuarie, a avut loc la Negrești-Oaș cea de-a XX-a ediție a Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă. La eveniment a participat și prefectul Darius Filip, ministrul secretar de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă, senatorul Gabriel Leș și secretarul Camerei Deputaților, Ioana Bran.

Manifestarea a început cu participarea la Sfânta Liturghie după care conform tradiției, a urmat parada colindătorilor prin centrul orașului Negresti Oaș spre Muzeul în Aer Liber al Ţării Oaşului unde cele 23 de ansambluri folclorice, cete și grupuri de colindători din Țara Oașului și din zonele etnografice învecinate: Codru, Maramureș, Chioar și Ucraina, înscriși în concurs, au urcat pe scena Festivalului colindând în atmosfera satului tradițional.

Printre membrii juriului s-a numărat drd. Peter Hurley, celebrul irlandez care promovează obiceiurile și tradițiile românești, în special cele din zona Maramureșului.

Festivalul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, în parteneriat cu Muzeul Ţării Oaşului, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaș și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.