Secrete de cultivare pentru ciuperca de paie ca să ai un profit mare

 

Ciuperca de paie este comestibilă și apreciată de mulți oameni. Ea se cultivă în țara noastră dar preponderent în lunile de primăvară, aprilie-mai. În orice caz nu se cultivă iarna sau în lunile caniculare de vară. Este nativă din America de Nord, dar este larg răspândită în Japonia și Europa. Ciuperca de paie are denumirea științifică Stropharia rugosoannulata și face parte din familia Strophariaceae, ordinul Agaricales. Este numită și ciupercă de văl. Numele de ciuperca de paie vine de la faptul că se cultivă preponderent în paie și este foarte spornică, se obține productivitate mare mai ales dacă paiele sunt de calitate înaltă.

Pentru a-ți deschide o afacere cu ciuperci nu ai nevoie de foarte mulți bani, iar dacă ești chiar strâmtorat poți recurge la varianta de credite rapide care este potrivită pentru un împrumut de nevoi personale.

Secrete de cultivare a ciupercii de paie

Poate fi cultivată în spații acoperite, semi-acoperite sau chiar în aer liber. Este indicat să se folosească spații speciale ciupercăriilor, cum sunt solariile izolate, pivnițele, fânarele. Cel mai bine crește în aer liber. Cei care doresc să cultive ciuperci de paie trebuie să aleagă această variantă. Mare atenție în ce condiții va crește, trebuie ferită de vânt și ploi. Trebuie să aibă lumină solară dar să fie și într-o zonă umbrită. Recomandat este ca ciuperca de paie să fie cultivată în livadă, între pomii fructiferi deoarece printre aceștia are mai multă umiditate. În orice caz va fi nevoie și de o sursă de apă în apropierea zonei cu ciuperi deoarece vor trebui udate astfel încât să li se asigure necesarul de umiditate. Specialiștii spun despre ciupercile de paie că aduc beneficii pomilor fructiferi deoarece ele elimină dioxid de carbon care stimulează procesul de fotosinteză al pomilor.

Poate crește în diferite substraturi, fie ele din paie, lemn, sol bogat în humus, chiar și în grădină.

Preferă în general sol nisipos și are nevoie de umiditate.

Cum se procedează? Groapa de cultură trebuie să aibă 50 x 50 cm suprafață. Nu trebuie să fie foarte adâncă. Este suficient să fie de 15 cm. Terenul poate fi arabil și dacă se poate bogat în humus. În groapă se va asigura drenajul apei printr-o țeavă specială. Stratul de așchii de lemn necesar culturii se așează pe cartoane. Peste lemn se pune un strat gros de paie. Așchiile trebuie să fie de calitate, din lemn de foioase.

Ce este răsadnița? Este acea construcție din lemn sau din scânduri ce se pune pe paie sau pe gunoiul de grajd. Poate avea pereții din cărămidă, prefabricate, material lemnos sau chiar din piatră. Ea se acoperă cu un material special transparent în care vor crește răsadurile. Pentru scurgerea apei se fac în jurul acestei construcții la o distanță de 50 cm de ea, rigole de 25 cm adâcime și de 30 cm înălțime. Peste răsadniță se pune o ramă de sticlă ori o folie din polietilenă.
Cum trebuie să fie substratul nutritiv? Cel mai bun este acela din paie, dar se folosesc și deșeuri din porumb, așchi din lemn, frunze de foioase. Paiele pot fi de la cereale, de la grâu, orz, orez sau secară, și trebuie întotdeauna să fie suficient de proaspete (să nu fie atacate de microorganisme) și bine uscate. Cu cât calitatea paielor este mai înaltă cu atât se obține o productivitate mai mare. Unii cultivatori folosesc și vrejuri de leguminoase, de la fasole sau mazăre.

Pregătiți cu atenție tot ce vă trebuie, pentru a avea succes în cultivarea ciupercilor de paie. Dacă aveți nevoie de bani optați pe varianta de împrumut Credix care este avantajoasă.

Nu folosiți îngrășăminte organice la culturile de ciuperci de paie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.