Familie de irakieni, oprită la frontiera cu Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni au depistat o familie formată din șase cetățeni din Irak, doi adulţi şi patru minori, solicitanţi de azil în România, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Totul s-a întâmplat miercuri, 3 ianuarie.

Imediat, un echipaj al poliției de frontieră a intervenit și oprit persoanele în cauză, care au fost duse la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză formează o familie şi sunt cetățeni din Irak, doi adulți, cu vârste de 30 şi 32 de ani și patru minori, cu vârste cuprinse între 2 luni şi 10 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cetăţenii irakieni sunt cercetați de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.