Peste 200.000 de pachete cu țigări, ascunse în cutii cu fulgi de ovăz

Lucrătorii vamali împreună cu polițiștii de frontieră din Halmeu au descoperit peste 200.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ascunse într-un automarfar care transporta cutii cu fulgi de cereale din ovăz din Rusia.

Azi, 29 decembrie, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul sârb Ivan M. în vârstă de 40 ani, conducând un automarfar marca Scania, care tracta o semiremorcă, ambele înmatriculate în Serbia.

Din primele verificări s-a constatat faptul că șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cutii cu fulgi de cereale din ovăz din Rusia.

Lucrătorii vamali împreună cu polițiștii de frontieră, au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, peste peste 400 de baxuri (200.000 de pachete) cu țigări marca Marble și Ahima, de proveniență duty-free.

Țigările, pe care bărbatul a încercat să le introducă ilegal în țară, au fost disimulate în cutiile cu fulgi de cereale care la rândul lor au fost așezate pe paleți.

Întreaga cantitate de țigări va fi ridicată în vederea confiscării iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru documentarea întregii activități infracționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.