Stingerea incendiului de la Moftin mai poate dura încă două luni (Video)

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat a venit azi, 27 decembrie în județul Satu Mare pentru a evalua situația de la sonda de la Moftin. Potrivit acestuia incendiul nu reprezintă un pericol pentru locuitori și nu se pune problema evacuării oamenilor.

Raed Arafat, împreună cu șeful IGSU, Daniel Marian Dragne, prefectul Darius Filip și experții canadieni au susținut o conferință de presă la sediul Primăriei din Moftin în cadrul căreia s-au dat asigurări că incendiul nu pune în pericol siguranța locuitorilor comunei.

Totuși, Raed Arafat a recunoscut că echipajele care lucrează în apropierea sondei „sunt expuși unui pericol mai mic sau mai mare”.

„Nu se pune problema unei evacuări, nu intră în calcul dar noi suntem tot timpul pregătiți. Riscul este mereu asupra personalului, asupra personalului de la pompieri, asupra pompierilor canadieni”, a declarat Raed Arafat.

În luarea de cuvânt, Marian Dragne a subliniat faptul că experții canadieni vor trebui să intre în sondă și să oprească gazul.

„Scopul este să nu lăsăm cantitatea de gaz să se deplaseze necontrolat, spre localități. Scopul este el să se consume la nivelul sondei. Experții canadieni vor trebui să intre în sondă și să oprească gazul” a explicat Dragne.

Întrebat cam cât timp o să mai dureze această situație, Raed Arafat a declarat că din discuțiile cu experții români și canadieni reiese că incendiul poate fi stins într-o perioadă cuprinsă între două săptămâni și două luni.

Obiectivul prioritar în acest moment este de a asigura o intervenție în siguranță, pentru a nu periclita personalul prezent la fața locului. S-a precizat faptul că este o misiune de durată și nu se dorește urgentarea finalizării situației în detrimentul siguranței. De asemenea, s-a menționat faptul că la ora 18.00 va avea loc o nouă întâlnire cu cetățenii pentru a le fi prezentată situația actuală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.