Aproape 200 de jandarmi vor asigura ordinea de Crăciun

În perioada Sărbătorilor de Iarnă se impune o prezenţă activă a jandarmilor sătmăreni în zonele şi în mediile care pot afecta siguranţa persoanelor şi bunurilor acestora, în scopul asigurării climatului de normalitate publică.

Astfel, în conformitate cu Planul de măsuri pentru asigurarea şi menţinerea ordinii publice şi creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului, aproximativ 190 de jandarmi se vor afla în această perioadă în mijlocul cetăţenilor pe raza judeţului.

Ca în fiecare an pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare sunt prioritare misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei publice cu ocazia adunărilor publice, de referinţă fiind cele prilejuite de concerte sau alte manifestări cultural artistice organizate în spaţiul public la care se adună un public numeros (Târgul de Crăciun, spectacolele de colinde şi cântece specifice sărbătorilor).

Jandarmeria Satu Mare va acţiona pentru îndeplinirea următoarelor obiective:

-menţinerea unui nivel optim de siguranţă a cetăţenilor;
-asigurarea măsurilor de primă-urgenţă generate de fenomene meteo extreme, asociate acestei perioade;
-realizarea unui răspuns integrat la provocările, riscurile şi vulnerabilităţile din această perioadă;
-creşterea capacităţii de acţiune şi realizarea unor dispozitive vizibile şi eficiente, pentru prevenirea evenimentelor deosebite şi descurajarea faptelor antisociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.