„Ziua Victoriei Revoluției din Decembrie 1989”, marcată la Satu Mare (Foto&video)

Oficialităţile locale şi judeţene dar şi părinţii tinerilor seceraţi de gloanţe în zilele Revoluţiei din decembrie 1989, au depus azi, 22 decembrie coroane la placa comemorativă amplasată pe peretele Palatului Administrativ dar și în Cimitirul Eroilor din Satu Mare.

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip şi subprefectul, Altfatter Tamás au participat la manifestările organizate cu ocazia „Zilei Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989” începând cu ora 10.30 la Cimitirul Eroilor din municipiul Satu Mare unde au depus o coroană de flori în memoria eroului Király Mihály.

Comemorarea eroilor Revoluției a continuat la ora 12.00 cu oficierea unei scurte slujbe religioase de către un sobor de preoți ortodocși și reformați pe platoul din fața Palatului Administrativ.

După încheierea momentului religios, oficialitățile și aparținătorii celor care s-au jertfit pentru țară în 1989, au depus coroane la placa comemorativă amplasată pe peretele Palatului Administrativ.

La Revoluţia din decembrie 1989 şi-au pierdut viaţa şapte tineri din Satu Mare. Este vorba despre: Ioan Marinel Ciul (locotenent post mortem), Grigore Zimbru (sublocotenent post mortem), Raluca Sălăjan (elevă), Szabo Antal (soldat), Sofalvi Gyorgy (soldat), Kiraly Mihaly (soldat) şi Csaba Gergely (soldat).

Manifestările s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.