Risc de explozie la sonda din Moftin. Ce spun experții

În această dimineață (azi, 20 decembrie), echipa de specialiști din cadrul IGSU și echipa de experți în controlarea și asigurarea sondelor, au desfășurat activități de recunoștere a zonei.

Primele măsuri luate au fost cele de identificare a tuturor surselor de apă din proximitatea amplasamentului sondei, pentru asigurarea continuității acțiunilor de stingere la momentul stabilit, respectiv de identificare a modalităților de eliberare a puțului sondei de resturile rămase după prăbușirea turnului acesteia și degajarea tuturor materialelor care ar putea împiedica accesul forțelor de intervenție în apropierea focarului.

La fața locului pentru coordonarea integrată a acțiunilor de intervenție a fost instalat Punctul de comandă mobil al I.S.U. Maramureș, unde se desfășoară întâlnirile și ședințele de lucru ale factorilor de decizie.

Deocamdată, nu se acționează pentru stingerea incendiului din cauza riscului de producere a unor acumulări de gaze, care să conducă la o explozie și se asigură zona cu un echipaj de pompier, care este permanent prezent la fața locului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.