Sonda de la Moftin continuă să ardă. Incendiul nu a fost stins (foto)

Sonda de gaz de la Moftin mai arde și la această oră (azi, 19 decembrie). Zona este închisă și nu este permis accesul nici unei persoane în perimetrul incendiului.

Vă reamintim că un incendiu de proporții a izbucnit în noaptea de duminică, 17 spre luni, 18 decembrie, în jurul orei 01.30, la sonda de gaz din Moftinu Mare.

Din fericire nu au fost înregistrate victime și nu există pericol de extindere a incendiului la gospodării ale cetățenilor, spun pompierii.

Coordonatorul Dispeceratului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat pentru Digi24 că stingerea incendiului de la Moftin poate dura chiar și câteva zile.

„Există proceduri foarte specifice pentru astfel de intervenții … La un anumit moment incendiu se va stinge, dar în momentul în care se stinge, gazul care continuă să iasă, dacă e orice flacără, poate să ducă la apariția unei explozii, motiv pentru care, după stingere, (pompierii) se vor îndepărta și va veni personalul specializat de la Centrul economic să închidă puțul respectiv”, a declarat coordonatorul DSU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.