Primăria Satu Mare vrea să majoreze taxele locale. Cum explică primarul

Respingerea amendamentului privind reducerea cotei impozitului pe venit va afecta anul viitor investițiile și proiectele de dezvoltare din municipiul Satu Mare, spune primarul Kereskenyi Gabor. Pentru a limita cât mai mult pierderile bugetare, Primăria intenționează să majoreze taxele locale.

„Alături de Asociația Municipiilor din România, am susținut amendamentul privind majorarea de la 41,7% la 67% a cotei alocate municipiilor din impozitul pe venit. Propunerile depuse Asociația Municipiilor din România la Legea bugetului de stat pentru anul 2018 au fost susținute de parlamentarii UDMR, PNL și USR, dar au fost respinse de parlamentarii PSD și ALDE. Dacă amendamentul ar fi fost aprobat, 67% din taxele sătmărenilor ar fi rămas în municipiul Satu Mare! Trebuie să spunem că, din păcate, cele 30 milioane lei plătite de sătmăreni vor rămâne la bugetul central”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Respingerea amendamentului va afecta anul viitor investițiile și proiectele de dezvoltare din municipiul Satu Mare.

În aceste condiții, Primăria va majora taxele locale, așa cum s-a întâmplat deja și în alte orașe din regiune, precum Oradea (cu 20%) sau Arad (cu 25%), tocmai pentru a limita cât mai mult pierderile bugetare.

Primarul municipiului Satu Mare a dat garanții că toate taxele colectate de la sătmăreni vor merge exclusiv pentru dezvoltarea orașului nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.