Serinus Energy explică împrejurările în care s-a produs incendiul de la Moftin

Printr-o informare remisă burselor din Toronto și Varșovia, reprezentanții companiei poloneze Serinus Energy explică faptul că valva de protecție, mecanismul menit să prevină scurgerile de gaze, era în curs de a fi instalată la sonda de la Moftinu Mare, în momentul în care a izbucnit un incendiu în noaptea de duminică, 17 spre azi, 18 decembrie.

„În timpul unei operațiuni de rutină de pregătire a sondei Moftinu 1001 pentru intrarea în producție a avut loc o eliberare neașteptată de gaze, care ulterior a luat foc. Compania era în curs de scoatere din suspensie a sondei, înainte de demararea producției. La momentul incidentului, valva de protecție (Blow-out Preventer – “BOP”) era în curs de a fi instalată la capul sondei. Platforma sondei a fost evacuată și securizată, iar întreg personalul companiei și al contractorilor este în siguranță și nu a suferit răni”, transmite Serinus Energy.

Serinus Energy este o companie controlată de Kulczyk Investments, fond de investiții înființat de miliardarul polonez Jan Kulczy.

La începutul anului, Serinus a anunțat că a obținut 25,2 milioane dolari canadieni (19,2 milioane dolari americani) din vânzarea de acțiuni, fondurile urmând să fie folosite pentru finanțarea proiectelor din România și Tunisia, inclusiv pentru construcția unității de producție de la Moftin.
Perimetrul operat de Serinus în Satu Mare are o suprafață de 2.949 kilometri pătrați. Până în prezent, compania a forat două sonde, ambele în comuna Moftinu, la una dintre sonde fiind identificate rezerve recuperabile de aproximativ 510 milioane metri cubi de gaze, echivalentul a circa 4% din consumul anual al României.

2 Comentarii la "Serinus Energy explică împrejurările în care s-a produs incendiul de la Moftin"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.