Cade tencuiala de pe clădiri. Alpiniștii intervin (Foto)

Înlăturarea bucăților de tencuială care ar constitui pericole pentru trecători este, în primul rând, obligația proprietarilor de clădiri, spune conducerea Primăriei Satu Mare.

De la debutul sezonului rece, alpiniștii contractați de Primăria municipiului Satu Mare au acționat în 20 de cazuri pentru evitarea producerii unor incidente nefericite, însă, pentru punerea în siguranță a clădilor este nevoie și de implicarea proprietarilor. În acest sens, Primăria Satu Mare a transmis notificări proprietarilor asupra obligaţiilor ce le revin.

De asemenea, tot pe acest segment, Primăria a demarat procedurile legale de inventariere a fațadelor clădirilor din Centrul Vechi în vederea prioritizării acestor intervenții.

Conform legilor în vigoare, Primăria poate cofinanța, la cererea proprietarilor, renovarea locuințele pe exterior. Astfel, finanțarea executării lucrărilor de intervenție poate fi asigurată în proporție de 50%, sub formă unui împrumut, urmând ca, autoritățile locale să își recupereze sumele de la proprietari într-o perioadă de până la zece ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.