Lansarea primei monografii a Sătmărelului, la Biblioteca Județeană Satu Mare

Consiliul Județean Satu Mare, Biblioteca Județeană Satu Mare și Editura „Citadela” organizează luni, 18 decembrie, de la ora 14.00, în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, lansarea volumului „De la Gidani la Sătmărel. Contribuții monografice”.

Volumul este realizat de către Viorel Ciubotă, Viorel Câmpean și Mihaela Sălceanu și a văzut recent lumina tiparului la prolifica editură sătmăreană „Citadela”, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare, ca urmare a concursului de proiecte culturale organizat în prima sesiune din acest an, în baza Legii Nr. 350 din 2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Evenimentul se va derula cu participarea autorilor și va fi onorat de prezența doamnei dr. Daniela Bălu, director adjunct la Muzeul Județean de Istorie Satu Mare, a domnului ing. Ioan Costescu, președinte al Asociației „Codrenii” și a domnului Aurel Pop, directorul Editurii „Citadela”.

Autorii volumului afirmă în „cuvântul lămuritor”: „Desigur, demersul nostru are darul, ca orice primă contribuție monografică, de a deschide drumul altor cercetări, necesare elaborării unei monografii la nivelul anului în care ne aflăm. Probabil că fii ai Sătmărelului, ori cercetărori care îndrăgesc această comunitate, ne vor urma în timp, adăugând alte file la cunoașterea trecutului acestei localități […]”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.