S-a făcut recepția noilor autobuze Transurban (Foto)

Azi, 14 decembrie, au fost recepționate cele 6 autobuze rulate care le vor înlocui pe cele mai vechi mijloace de transport în comun ale societății.

Primarul municipiului a subliniat că, cele 6 autobuze se află într-o stare multă mai bună de funcționare, oferind inclusiv încălzire, comparativ cu autobuzele vechi din parcul auto cu care era dificil de circulat, mai ales în condiții de iarnă.

„Luând în considerare situaţia actuală a parcului de autobuze care are o vechimea medie de 16 ani, sub 10 ani vechime nefiind niciun autobuz, împreună cu conducerea Transurban, am considerat oportună această variantă care ne dă astfel posibilitatea de a scoate din circulație începând de săptămâna viitoare, acele autobuze vechi care nu se mai pretează pentru transportul public în comun. Anul viitor continuăm încoirea parcului auto prin achiziționarea a 15 autobuze noi și moderne și astfel vom reuși să scăpăm definitiv de cele vechi!”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Conducerea societății a explicat că, în alegerea acestei variante a ținut seama în primul rând de bugetul de care dispune societatea de transport în comun la momentul actual, dar și de faptul că se impunea scoaterea din circulație a celor mai vechi autobuze într-un timp cât mai scurt.

Cele 6 autobuze, recepționate astăzi dispun de trei uși de acces, încălzire, climatizare, oferind condiții decente de transport, oferind siguranţă călătorilor, și respectând normelor în privința poluării. Achiziția celor 6 autobuze se ridică la valoarea de 84.000 euro, bani proveniți din venituri proprii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.