S-a semnat contractul pentru cel de-al treilea pod peste Someș

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a semnat azi, 13 decembrie, la București, contractul de finanțare pentru cel de-al treilea pod peste râul Someș. Pe de cealaltă parte, din partea Guvernului României, contractul a fost semnat de Adrian Gâdea, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

„Încheiem anul cu o veste mult așteptată. Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru investiția „Pod peste râul Someș, amplasament str. Ștrandului”. Este un vis al sătmărenilor, care în sfârșit prinde contur, un vis care nu mai e doar un slogan electoral …Totodată, a fost declanșată procedura de expropiere. Acum urmează să organizăm licitația, iar apoi să demarăm lucrările de construcție”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea va fi suținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști. Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulatiei pietonale se vor amplasa parapeți metalici de protecție pe rampe, viducte și pod precum și pe scările de acces de pe diguri.

În vederea realizării investiţiei vor fi alocate 81.344.496 de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, în timp ce alte aproximativ 48 milioane de lei vor fi alocate din bugetul local. Valoarea totală a investiției, conform contractului semnat astăzi este de 128.404.545 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.