Delegați din mai multe țări, în vizită la Prefectură (Foto)

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a primit azi, 13 decembrie, vizita unei delegaţii formate din reprezentanţi ai Penitenciarului Satu Mare şi parteneri din patru ţări europene aflaţi la Satu Mare în cadrul unui proiect european ERASMUS.

Programul ERASMUS, în cadrul căruia Penitenciarul Satu Mare este partener, are ca scop dezvoltarea de competenţe şi abilităţi pentru persoanele cu risc de excluziune socială. Programul este coordonat de Asociaţia Agrado din Italia şi include 5 ţări partenere: România, Lituania, Italia, Portugalia şi Gecia. În cadrul proiectului sunt cuprinse trei întâlniri transnaţionale în Portugalia, România şi Grecia în urma cărora sunt susţinute workshop-uri cu specialişti în educaţie nonformală.

Lucrând mult pe dezvoltarea personală, motivație, evaluare şi autoevaluare prin jocurile şi metodele educaţionale non formale aplicate în timpul workshop-urilor, persoanele private de libertate din penitenciar au reuşit să uite pentru moment că sunt inchişi, să îşi depăşească blocajele şi să comunice între ei.

„E foarte important acest tip de abordare. Cred că aceste workshop-uri sunt utile pentru toate categoriile de oameni nu doar pentru persoanele private de libertate. Sper să ne mai întâlnim şi cu ocazia altor proiecte. Atât din partea mea cât şi din partea instituţiei pe care o reprezint aveţi toată susţinerea şi deschiderea pentru asemenea iniţiative”, a declarat prefectul Darius Filip.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.