Audiențe la Prefectura Satu Mare

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut azi, 12 decembrie în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, audienţe cu cetăţenii. Alături de prefect au fost prezenţi şeful serviciului juridic, Dorle Cosmin şi consilierul pe relaţii publice, Găzdac Florin.

În această săptămână s-au înscris în audienţă trei persoane. Prima persoană din Negreşti-Oaş a solicitat sprijin pentru repunerea în plată cu ajutorul social care i-a fost suspendat din cauza neefectuării muncii în folosul comunităţii. Aceasta a menţionat că nu este aptă de muncă datorită unor afecţiuni medicale pentru care medicul de familie nu a eliberat acte medicale doveditoare. În acest caz prefectul a informat persoana că va dispune verificarea motivului pentru care s-a suspendat plata ajutorului social.

În al doilea caz s-a sesizat faptul că pe rutele Doba/Boghiş – Satu Mare persoanele încadrate în grad de handicap sunt nevoite să parcurgă distanţe mai mari de când carosabilul a fost reabilitat şi vechile staţii de autobuz au fost desfiinţate solicitând amenajarea de noi staţii pe vechile amplasamente. Prefectul a îndrumat persoana să depună un memoriu în vederea identificării unei soluţii în acest sens.

În ultimul caz s-a prezentat o persoană nemulţumită de cuantumul pensiei de boală deşi în acest caz s-a pronunţat o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

Totodată s-a reclamat opturarea canalului de colectare a apei pluviale de pe DN19 în dreptul localităţii Apa. Prefectul a informat persoana că sentinţa definitivă şi irevocabilă îşi face efectele de îndată iar referitor la a doua problemă sesizată a îndrumat persoana să depună un memoriu pentru a se efectua verificări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.