Corurile Adoremus şi Solemnis au susţinut un concert comun în biserica Calvaria

S-a dovedit a fi neîncăpătoare biserica Calvaria duminică (10 decembrie) după-amiază, când două coruri bisericeşti au susţinut un concert comun în spiritul ecumeniei şi în atmosfera adventului: Corul Adoremus al comunităţii de limba română a bisericii Calvaria dirijat de Izabela Latiş; şi Corul Solemnis al bisericii ortodoxe „Naşterea Domnului” din Carpaţi II, dirijat de Maria Chiş.

La ora 17.00, Pr. Iulian Budău SJ, parohul comunităţii de limba română a bisericii Calvaria a salutat publicul şi a introdus pe acesta în atmosfera solemnă a concertului: “Sper să fim cu toţii acasă în jurul misterului naşterii mântuitorului. Încercăm să fim acasă atunci când spunem povestea naşterii mântuitorului. Îmi place să spun că în cea mai mare parte, pregătirile pentru Crăciun ajung să uite tocmai esenţialul, şi anume spunerea unei poveşti, care poate să însoţească copilăria, care însoţeşte mai apoi copilul, care se ascunde în spatele ridurilor. Pentru că nu doar copiii au nevoie de poveşti ci şi adulţii, de povestiri ale unor evenimente întâmplate. Pentru noi, pentru creştini momentul naşterii mântuitorului este momentul care începe să ne măsoare timpul, iar timpul nostru capătă sens. În seara aceasta suntem aici împreună, ca să stăm în jurul povestirii naşterii mântuitorului, iar povestirea se poate face prin cânt. Şi tot ceea ce devine colindă, devine o poveste încă mai puternică, decât povestea spusă”.

Salutând cu deosebita consideraţie pe membrii corului Solemnis, acestora i-a mulţumit pentru prezenţă, accentuând că împărtăşirea de cânt şi de mister uneşte sufletele tuturor. După aceste momente, Pr. Alexandru Chiş a citit evanghelia, şi a urmat concertul de aproape două ore, ambele coruri având în repertoriu cântece româneşti dar şi universale de Advent şi de Crăciun.

La sfârşitul concertului cele două coruri s-au unit pentru o cântare comună, primind aplauze lungi de la publicul care s-a ridicat în picioare în semn de aprecierea spectacolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.