Contrabandă cu pietre semiprețioase. Autoutilitară oprită la Petea

Marți, 5 decembrie, în jurul orei 09.00, s-a prezentat pentru a ieși din țară prin PTF Petea, Marin M. în vârstă de 30 de ani și Vasile M., de 23 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, călătorind cu o autoutilitară marca Mercedes Sprinter.

Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport.

Astfel, în compartimentul marfă al autoutilitarei, a fost descoperită ascunsă cantitatea de 88,43 de kg de chihlimbar brut, pentru care cele două persoane nu dețineau documente de proveniență.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, lit. a, alin.2 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Întreaga cantitate de chihlimbar, a cărui valoare se ridică la suma de 89.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Chihlimbarul, numit și „ambră galbenă”, este o piatră semiprețioasă de culoare galbenă, transparentă, translucidă sau opacă, cu incluziuni translucide sau opace, fiind de origine organică, și anume rășina fosilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.