Satu Mare în TOP 10 la ajutoare sociale prin venitul minim

Numărul beneficiarilor de ajutor social pentru completarea venitului până la nivelul minim garantat este destul de redus în România. Potrivit unui studiu realizat de specialiștii de la Profit.ro, 1% (circa 200.000) din populație beneficiind de acest sprijin, care în medie se situează la 275 de lei.

Județele cu cea mai mare parte din populație care primește ajutor social sunt Teleorman și Buzău. La extrema cealaltă, din București doar 0,01% beneficiază de venitul minim garantat.

În top zece după valoarea medie a ajutorului se află județele: Sălaj, Brașov, Mureș, Bihor, Satu Mare, Suceava, Harghita, Vaslui și Covasna. Cele mai mici ajutoare sociale pentru venitul minim garantat sunt în București, cu o medie de numai 208 lei.

Venitul minim garantat este una dintre formele de ajutor social acordate de stat, printre care se regăsesc și alocația pentru susținerea familiei (pentru familii cu venituri mici și copii), precum și ajutorul de încălzire (persoanelor/familiilor cu venituri mici doar pe perioada iernii).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.