Praktiker se închide. Ce gigant îi ia locul

S-a finalizat achiziționarea a 100% din acțiunile Praktiker România. Cumpărătorul este Brico Depôt România, parte a companiei britanice de bricolaj Kingfisher. Praktiker deține un magazin și la Satu Mare.

„Achiziţia Praktiker România ne oferă o prezenţă puternică în toată ţara. Dorim să ne ajutăm clienţii să-şi îmbunătăţească locuinţele şi să le personalizeze şi suntem bucuroşi că tot mai mulţi dintre ei vor beneficia de produse de calitate la preţuri bune. Vom continua investiţiile în toate magazinele pentru a îmbunătăţi experienţa de cumpărare a clienţilor noştri. De asemenea, ne bucurăm să creştem echipa din România şi le urăm bun venit tuturor angajaţilor Praktiker”, a declarat Adela Smeu, CEO Brico Depôt România.

În urma acestei preluări, retailerul britanic, care deţine deja reţeaua Brico Depot, ajunge să controleze circa 10-12% din piaţă.

Piaţa locală de bricolaj, evaluată la 3-3,5 mld. euro, a trecut în ultimii cinci ani printr-o serie de mutări strategice, de la insolvenţe la exituri ale unor jucători internaţionali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.