Prefectul Darius Filip face precizări cu privire la ziua de 1 Decembrie

Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații eronate referitoare la ziua de 1 Decembrie 2017, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip dorește să facă următoarele precizări: 

1. Au fost făcute toate demersurile pentru ca parada de la sfârșitul ceremoniei să cuprindă și tehnică militară însă această solicitare nu a fost aprobată de MAPN (cel mai probabil datorită faptului că Garnizoana Satu Mare nu deține tehnică militară și aceasta ar fi trebuit adusă de la Dej)

2. Spectacolul de muzică populară de la Casa de Cultură a Sindicatelor a fost finanțat de către Consiliul Județean Satu Mare.

3. Momentul culinar de după spectacol a fost realizat la inițiativa câtorva conducători de instituții sătmărene din contribuția lor personală. De foarte mare ajutor au fost și voluntarii Crucii Roșii sătmărene care ne-au ajutat la distribuirea preparatelor.

4. Deși este organizatorul principal, Instituția Prefectului nu are legal la dispoziție buget pentru evenimente, drept urmare amploarea acestora este direct proporțional legată de sumele alocate de către celelalte instituții implicate respectiv Consiliul Județean Satu Mare și Primăria Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.