Azi este Ziua Națională a României ! Vezi programul dedicat marii sărbători

Azi, 1 decembrie, vor avea loc manifestări organizate cu ocazia „Zilei Naţionale a României”. Sătmărenii sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare la aceste activităţi.

Pentru buna desfăşurare a manifestărilor, în anumite zone vor exista restricţii ale traficului rutier.
Programul manifestărilor se prezintă astfel:

-ora 11.00 – depuneri de jerbe la bustul lui Mihai Viteazul – Aleea Târnavei;
-ora 11. 30 – depuneri de jerbe la bustul lui Avram Iancu;
-ora 11.50 – depuneri de jerbe la bustul lui I.C. Brătianu;
-ora 12.10 – depuneri de jerbe la bustul lui Iuliu Maniu;
-ora 12.30 – ceremonial militar și religios, alocuțiuni, depuneri de coroane la statuia lui Vasile Lucaciu;
-ora 14. 00 – program artistic cu interpreți locali de muzică folk, populară și invitați la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Printre artiștii care vor urca pe scenă de Ziua Națională se numără: Ioan Dordoi și Felix Gălan, Petrică Mureșan, Ansamblul Folcloric „Cununița Năzdrăvană” – Maria Carmen Sas și Leontina Dorca, Georgiana Marina, Marian Buzilă, Corul Medieșana, George Negrea, Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”, Ansamblul folcloric „ Csodaszarvas” Agriş, Formaţia de dans german „ Gemeinsam” Satu Mare, Grupul vocal „Miculeanca”.

De la ora 16.30 este programat un moment culinar tradiţional, organizat în colaborare cu voluntarii Crucii Roşii, care vor servi în Piaţa 25 Octombrie vin fiert şi fasole cu cârnaţi. Programul se va încheia la ora 17.30 când va avea loc retragerea cu torțe.

Manifestările de „Ziua Națională a României” sunt organizate de Instituția Prefectului, Consiliul Județean satu Mare, Primăria municipiului Satu Mare și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor Culturale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.