Vine minivacanța ! Aveți grijă, hoții sunt vigilenți

Având în vedere că minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României se apropie cu pași repezi, Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare vine în întâmpinarea cetățenilor cu o serie de recomandări privind protejarea împotriva răufăcătorilor și a posibilelor accidente!
Mulți dintre noi pleacă de acasă, hoții însă rămân la datorie!

Plecarea în minivacanţă este un bun prilej pentru ”meseriaşii” în spargeri de locuinţe să exerseze. Pentru a preveni astfel de evenimente, vă oferim o serie de sfaturi utile şi uşor de urmat, ce pot dau un plus de siguranţă, atunci când lipsiți de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Pentru a nu le lăsa cale liberă hoților, polițiștii recomandă cetățenilor să fie precauți. Cele mai vulnerabile sunt locuințele care au ușile de la intrare mai vechi, deoarece acestea sunt cel mai ușor de spart.

Dacă locuinţa se află la parter trebuie asigurată cu gratii la ferestre. La plecarea de acasă pentru perioade mai lungi de timp, cercul persoanelor care cunosc date despre plecare şi perioada de timp în care nu e nimeni acasă este bine să fie limitat.

Comunicați acest fapt numai persoanelor în care aveți mare încredere. Rugați-i să vă supravegheze locuința, sau să acționeze în așa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!

Este de preferat ca informația că sunteți plecați de acasă să nu fie făcută publică pe paginile de socializare.

Sumele mari de bani nu se ţin în casă, neasigurate! Nu e bine de lăsat impresia deţinerii acestor sume sau a unor bijuterii de valoare. Evitați discuțiile despre bunurile de valoare pe care le aveți în casă!

La plecare se închid bine toate căile de acces în casă. Este bine ca locuinţa să fie asigurată cu un sistem de alarmă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.