Audiențe la Prefectură. Cetățenii își caută dreptatea

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut azi, 28 noiembrie de la ora 10.00, audienţe cu cetăţenii. Alături de prefect au fost prezenţi şeful serviciului juridic, consilierul pe relaţii publice, respectiv reprezentantul OCPI Satu Mare.

La această sesiune de audienţe au fost prezentate cinci situaţii pentru care cetăţenii nu şi-au găsit rezolvarea la autorităţile administraţiei publice locale.

Astfel, s-a solicitat sprijin pentru clarificarea situației referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren situat în comuna Turulung, pentru care este emis un titlu de proprietate dar acesta este revendicat ca moştenire. Prefectul a îndrumat persoanele să depună la registratura Instituţiei Prefectului copii după documentele aferente, în vederea analizării acestora de către specialiştii Prefecturii şi Primăria Turulung.

Un alt caz prezentat se referă la posibilitatea de a sprijini o persoană pensionară aflată în dificultate pentru lucrări de reparaţii la locuinţa sa din municipiul Satu Mare. Prefectul a îndrumat persoana să depună un memoriu scris, pentru găsirea unei soluţii legale.

Doi cetăţeni din municipiul Carei au solicitate un punct de vedere avizat privind reconstituirea dreptului de proprietate pentru un teren moştenit dar care a intrat în circuitul civil în proprietatea altor persoane prin hotărâri judecătorești. Soluția propusă a fost cea de a înainta o acțiune în instanță pentru anularea titlului de proprietate emis și intrarea în posesie pe această cale.

O familie din municipiul Satu Mare a solicitat sprijin cu privire la modalitatea prin care poate să înscrie în Cartea Funciară, în aceeași coală, atât casa de locuit cât și terenul aferent care actualmente se găsesc pe coli funciare diferite. S-a comunicat că este necesar a se întocmi o documentație topo-cadastrală care să fie depusă alături de documentele de proprietate la Primăria Municipiului Satu Mare în vederea atribuirii în proprietate prin ordin al prefectului.

Ultimul caz prezentat prefectului face referire la blocarea căii de acces către terenul proprietate personală de către o construcție cu utilitate comercială, teren situat în Petea, comuna Dorolț. Pentru lămurirea situației, prefectul a solicitat depunerea unui memoriu la care să fie anexate documente de proprietate, în vederea verificării situației juridice și de fapt din teren .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.